Naine oli kõige enam hämmeldunud suurfirma suhtlemisvormist. “Tõepoolest tekkis tunne, et keegi suvaline pervert poetab neid kirju. Soliidne elektrifirma ei tohiks endale lubada sellist suhtlusviisi, mis ei tekita sugugi usaldust, vaid pigem umbusku,” lisas Kadri. “Võiks ju hoopis paberit kokku hoida ning korralikul blanketil postkastide juurde teade jätta.”

Eesti Energia (EE) jaotus-võrgu kommunikatsioonijuht Kaie Saar väljendas juhtunu

pärast nördimust. “Vabandame väga toimunu pärast, sest meie tavapärane käitumine ei ole see mitte,” ütles Saar.

EE ostab Kristiine linnaosas näitude võtmiseks teenust Falckilt, mis muudab loo omajagu pikantseks, sest Falck kuulub EE nõukogu esimehele Urmas Sõõrumaale.

“Kui meie koostööpartner ei käitu korrektselt, siis on selles kindlasti ka meie süüd. Arutame selle juhtumi koos mõõtesektori töötajatega läbi ja teeme oma töövõtjatele veel kord asjassepuutuva koolituse,” lubas Saar. “Mitte mingil juhul ei ole aktsepteeritud rebitud paberitel teatiste jätmine.”

Uue töötaja omalooming

Falcki avalike suhete direktor Andres Lember ütles, et EE on kontrolliteenust hanke korras sisse ostnud juba 2002. aastast. “Konkreetse juhtumi puhul oli tegemist avalike teenuste divisjoni töötajaga, kes on nädala-päevad ametis olnud. Meil on korrektsed teatisvormid, mida maha jätta, kui kedagi kodus pole, kuid kahetsusväärselt olid need otsa saanud,” nentis Lember. “Vabandame inimeste ees, kellele on kahtlusi põhjustatud. Uued töötajad on instrueeritud ning teatised kätte jagatud. Seega ei peaks töötajate omaloomingut enam toimuma.”

Kontrollnäitude võtmine

•• Kontrollnäitusid võetakse mõõteseadmete korraliseks kontrolliks. Selle käigus pannakse kirja arvestinäit, vaadatakse üle plommid ja otsitakse silmaga nähtavaid kõrvalekaldumisi. “Klientidele annab see pigem kindlustunde, et elektriarvesti on järjekordselt üle vaadatud ning kõik on korras,” ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kaie Saar.

•• Välja on töötatud kaks teatise vormi: ennetav ehk klienti informeeriv teade elektrifirma soovist teha mingi töö mingil ajal. Kõik EE töötajad kannavad kaasas volikirja, mis töölepingu lõppemise järel tagasi võetakse. Igal kliendil on õigus volikirja küsida. Kui selle esitamisest keeldutakse või ei ole see kaasas, on kliendil õigus keelduda EE töötaja laskmisest mõõteseadmete juurde. Sellistest juhtumitest on kõige parem kohe informeerida jaotusvõrku telefonil 1545.

•• Elektrifirma on hädas võlgnikega, sest iga kuues eratarbija ja neljas firma on Eesti Energiale võlgu. Alates märtsist võtab Eesti Energia tähtajaks tasumata elektriarvetelt päevas 0,06 protsenti viivist. Lootusetute võlgadena kirjutatakse aastas korstnasse ligi 10 miljonit krooni. Võlgade pärast lülitatakse elekter välja umbes 12 000 kliendil.

•• Eesti Energia teenis märtsis lõppenud majandusaastal 6,2 miljardi krooniste äritulude juures 674 miljonit krooni kasumit. T.K.