Järgmine lend, millele eestlastel õnnestus piletid saada, väljus eile. “Leedulasid Saulius Vilius ja Darius Paulauskas jõudsid lennukile ja saabusid Islamabadi,” kirjutas Riga. “Nagu pikkadel lennureisidel tavaks, läks kaduma ka pagas, ilmselt on see Gatwickis olemas, igatahes eile (laupäeval) seda kätte ei saadud ja kui see ka tänase (pühapäevase) seisuga välja ei ilmu, on võimalus, et see läkitatakse koju tagasi. Loodame parimat!”

5. ja 6. juuni Londonis. “Pagas leiti õnnelikult Gatwickist üles ja paigutati koos reisijatega 7. juuni hommikul kell 10 Dubaisse siirduvale lennukile. Dubaist lennatakse edasi Islamabadi ning kahe lennu vahelist aega on seekord kaks tundi ja 15 minutit. Nii et siis teine katse...” teatas Riga. Islamabadi jõuti täna öösel.

Riga helistas Londonist Anchan Ali Mirzale, Pakistanis mägironijaid abistava agentuuri esindajale, kes raporteeris, et vastuvõtuks ollakse valmis. “Saulius on juba turismiministeeriumis briifingul käinud ja saanud juhised, kuidas eestlaste ühekuulised viisad kahekuulisteks pikendada,” nentis Riga.

Leedulastel paremad viisad

Leedulastel on nimelt veel see eelis, et neile väljastas Pakistani saatkond Pariisis kohe kahe kuu viisad, eestlased aga said Pakistani saatkonnast Stockholmis ühe kuu viisad. “Kui viisade pikendamine kauem kui mõne päeva aega võtab, kipub mägedesse planeeritud aeg natuke kokku kuivama,” tunnistas Riga.

Pakistanis Karokorami mäeahelikus asuva Gasherbrum II vallutamist juhib leedulane Saulius Vilius, kellega koos tõusis Alar Sikk kaks aastat tagasi 8848-meetrisele Mount Everestile, maailma kõrgeimale mäetipule.

“Öelda saab vaid seda, et ei ole ühtegi kerget 8000-meetrist mäge. Kaheksatuhandeline on kaheksatuhandeline,” on tunnistanud Sikk Eesti Päevalehele. Gruppi kuuluvad veel Darius Paulauskas Leedust ning Tarmo Riga ja arst Priit Melnik Eestist. “Me ei tee mäel robinsone ega džunglistaare – mäel kedagi välja hääletama ei hakka, vaid oleme koos selleks, et üksteist abistada,” ütles Sikk.

Algse plaani kohaselt oli ekspeditsioon mõeldud kolme Balti riigi ühisettevõtmisena, milles pidi kokku osalema kümme inimest. Lätlastel ei õnnestunud 55-päevaseks mäeründamiseks raha kokku saada.