Ilmselt õnnestub Tautas Partija oranzŠil kandidaadil Mustsil, kes kuulub Läti peaministriga samasse parteisse, Aluksnesse tuua ka senisest rohkem riigi raha. Musts mõtleb koostöökavadele Võru linna ning Rõuge ja Vastseliina vallaga, kuna seoses Euroopa Liiduga on piiriületamine kergem.

Ajalehele Võrumaa Teataja antud intervjuus ütles Musts, et teel Tallinnast Võru ja Aluksne kaudu Vilniusse on oluliselt rohkem vaadata kui Via Baltical. Aluksnes on Mustsi sõnul tihti suvel Eesti numbriga autosid, kus istuvad sees välismaalased. Arenenud infrastruktuuriga Eestis on lihtsam autosid üürida.

“Eesti keelest ma saan küll aru, aga rääkida ei oska. Isa oskas, aga kahjuks on tema nüüd lahkunud,” ütleb Aluksne linnapea. “Minu naine Anita ja tütar oskavad eesti keelt palju paremini, naine on pärit Setumaalt Vastseliinast ja tütar õpib eesti keelt.”

Anita Mustsi esivanemad kandsid nimesid Sarapuu ja Palm, millest lätipäraselt sai Palms. Ka perekonnanimest Must kujunes lätipärane Musts.

Enne poliitikasse astumist oli Musts viimased kümmekond aastat ametis transpordialases perefirmas Eols, mida juhib praegu tema vend. Eols tegeleb autode remondi, transpordi, autoabi ja autokaubandusega, aga ka turismiga.