Ajakirjanikel eesti keeles rääkida palunud Nurmbergi algus oli krobeline ja ta kaotas avalaskumise esimese poolega parimatele ligi neli sekundit. “Ma hoidsin alguses tagasi ja olin väga ettevaatlik. Teadsin treeningult, et raja esimene pool on jäine ja kukkumiseoht suur,” rääkis eestlanna. ”Kuid laskumise teisel poolel oli rohkem lund ja see aitas. Siis ma juba suusatasin.”

Kokku kaotas Nurmberg avalaskumise kiireimale, rootslanna Anja Pärsonile 6,39 sekundiga. See andis 54 lõpetanu seas 46. koha, eespool näiteks Iirimaa, Ukraina, Ungari, Hiina võistlejaist.

Läbi seinte

“Tahtnuksin olla kaks sekundit kiirem nagu Saksamaal MK-etapil,” ütles Nurmberg, kes finišeerides juubeldades käed taeva poole tõstis. Starti pääsenud 64 naisest ei jõudnud avalaskumisel finišisse kümme. Korralik esitus pani eestlanna unustama isegi põlvevalu, mille tõttu ta vasak jalg võistluse ajaks kinni teibiti. “Ma isegi ei mõtle sellele.”

Enne teist otsustavat laskumist oli optimistlik eestlanna kindel, et jõuab lõpujooneni. “Nagu öeldakse: läbi seinte,” lubas Nurmberg. Ta pidas lubadust, saades koguajaga 1.42,98 44. koha. Pärson (1.29,04) hoidis edu, kahvatumad medalid võtsid austerlannad Nicole Hosp (+0,29) ja Marlies Schild (+0,75).