Posti suunamiseks tuleb esitada sooviavaldus oma suvekodule lähimasse postkontorisse (telefonitsi seda teha ei saa). Kui suvekodul on olemas korrektne postiaadress, ligipääsetav postkast ning toimiv postikandering sinna ka jõuab, tuleb saadetis sinna kohale, lubab Eesti Post.

Kirjuta avaldus

Kui mõni neist on puudu, leiab kindlasti muu lahenduse – alati saab oma posti tellida lähimasse postkontorisse “Nõudmiseni”.

Probleemid võivad Eesti Posti infotoimetaja Terje Puusepa sõnul tekkida näiteks uutes suvilapiirkondades, kus aasta ringi inimesi ei ela ja seega puudub ka toimiv postikandering.

Suunamine lõpeb avalduses märgitud kuupäeval ning post “naaseb” oma tavalisele aadressile ehk siis linnakoju.

Terje Puusepa kinnitusel juhtub haruharva seda, et post “ununebki” maakoju käima. “Põhjuseks võib olla näiteks asenduskirjakandja, kes ei ole avaldust märganud. Ajakirjanduse osas on sellise olukorra tekkimine väga vähe tõenäoline, kuna kõik andmed sisestatakse ajakirjandusprogrammi ning eksimise võimalus on ülimalt väike. Kahel korral nädalas uuendatakse kandesse viidavate väljaannete andmeid ning kuu alguses trükitakse uued käigulehed, seega probleemi ei tohiks olla,” selgitab Puusepp süsteemi.