Tseremoonial osalevad Eesti ja Tallinna kultuuri- ja muinsuskaitsejuhid, raekoja restaureerimisega tegelevate organisatsioonide esindajad ning raekoja koostööpartnerid.

Medali annavad Tallinna linnapeale ja raekojale üle Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas ning Europa Nostra nõukogu liige Thomas Willoch.


Tallinna raekoda pälvis tänavu Euroopa kõrge tunnustuse - Euroopa Liidu kultuuripärandi auhinna Europa Nostra medali. 27.juunil Madridis toimunud tseremoonial andis auhinna Tallinna raekoja direktorile Elvira Liiver Holmströmile üle Hispaania kuninganna Sofia.


Tallinna raekoda sai arhitektuurimälestiste kategoorias II preemia Põhja-Euroopa ainsa säilinud gooti stiilis raekoja taaselustamise ning raekoja hoone kui euroopaliku linnavõimu traditsiooni silmapaistva sümboli kõikide ajalooliste kihistuste väljatoomise eest.


Auhind on tunnustuseks pikaajalise töö eest raekoja restaureerimisarhitektile, möödunud aastal manalateed läinud Teddy Böcklerile, Tallinna kultuuriväärtuste ametile, kes on olnud vastutajaks restaureerimisalaste otsuste langetamisel ning Tallinna linnakantseleile, kes on raehoone restaureerimistöid rahastanud ning lisaks raekoja ajaloolise funktsiooni jätkamisele linnavalitsuse esindushoonena on toetanud hoone avamist elava muuseumi ja kontserdipaigana.