Linnavalitsuse pressiteenistusest teatati Päevaleht Online´ile, et hetkel käivad ettevalmitused Siffi firmaga lepingu sõlmimiseks.

Endel Siffile kuuluv OÜ Primos Kinnisvara vaidlustas Kopli liinide hoonestusõiguse tingimused, süüdistades Vilja Savisaare juhitud Põhja-Tallinna linnaosavalitsust „üürilepingute sõlmimise kampaanias”, mis annaks mõnedele uute elamute ehitamisel väljatõstetavatele inimestele põhjendamatult alust nõuda kompensatsiooni.

Abilinnapea Taavi Aas lausus toona, et pole mõtet oodata, kuni kohtuveskid jahvatavad: “See võib protsessi väga pikaks ajaks seisma panna.” Aas ütles otsesõnu välja, et Siff võib Kopli liinide hoonestusõigust mitte saada. Üleüldse olevat linna seisukohalt vale rääkida Kopli liinide Siffilt äravõtmisest, sest neid ei olegi talle veel antud.

Siff omakorda märkis, et ”noorte linnaametnike” käitumine on talle arusaamatu. ”Meil pole nendega olnud ühtki ametlikku läbirääkimiste vooru,” kurtis Siff linna mõistmatut suhtumist.

Eelmisel nädalal said aga Aas ja Siff kokku ning asi võtab jumet.

„Hoonestusõiguse konkursi tulemust ei tühistata, käib hoonestusõiguse seadmise võlaõigusliku lepingu ettevalmistamine, leping sõlmitakse eeldatavasti jaanuari algul,” vahendas pressiteenistus abilinnapea Taavi Aasa sõnu.

Aasa sõnul on linn huvitatud piirkonna arendamisest ja kordategemisest, kuid seda muidugi tingimusel, et ei esitata linnale põhjendamatuid nõudmisi.

Kopli liinide alale hoonestusõiguse seadmiseks korraldatud avalikule kirjalikule enampakkumisele esitas seitsmest osalejast parima pakkumise OÜ Primos Kinnisvara, pakkudes hoonestusõiguse seadmise tasuks 211 miljonit krooni.

Hiljem palus Siff linnalt ala eskiisplaanist loobumist, kuna ta soovis eskiisi muuta, et pöörata majad vaatega mere poole. Linn oma eskiisplaanist ei taganenud, kuid ka selles osas pöördus Siff kohtusse.