„Probleeme ega kahjustusi praeguse seisuga pole. Kuid oleme valmiduses, ka ametkonnad jälgivad merevee tõusu ja tuule tugevnemist,” ütles Priit Laos Lääne-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistust. Probleeme võivad tekitada teedele kukkuvad puud ja võimalikud elektrikatkestused.

Kella 20.00 seisuga oli veetase 85 cm üle Kroonlinna nulli. Ilmajaam ennustas Pärnus keskööks kuni 150 cm, Haapsalus kuni 140 cm ning Narva lahes kuni 170 cm veetaset.
Ohtlik veetase on Pärnus 160 cm, Haapsalus 140 cm ja Narva-Jõesuus 160 cm.

Täna öösel tugevneb edelatuul ilmajaama andmeil 15-20 m/s, merel ja rannikul ulatuvad tuuleiilid 25-28 m/s. Torm kestab reede pärastlõunani.

Laose sõnul ei tohiks ka tormi tugevnemisel siiski midagi hullu juhtuda. „Meri tuleb Pärnu linnale lähemale, aga linnatänavateni ei jõua,” ütles Laos. Rannaparki võib vesi siiski jõuda.

Laos märkis, et pole kindel, kas vee tase üldse selleni jõuab - kui tuul suunda muudab, ei pruugi see juhtuda. Samas on Pärnumaa kriisikomisjon valmis vajadusel kogunema.

Pärnu sadama ilmajaama andmeil oli kell 20.00 tuule tugevus 9 m/s, puhanguti 12 m/s.

Päästeteenistus soovitab inimestel parkida autod võimalikult lagedatele platsidele, puudest ja reklaamtulpadest eemale. Samuti pole soovitatav minna randa rajuilma uudistama.

Elektrikatkestustest saab teada anda Eesti Energia rikketelefonil 1343. Rikketelefonilt öeldi Päevalehele, et Pärnumaalt pole elektrikatkestustest teatatud.

Tavapäraselt töötab hädaabitelefon 112. Pärnu linna infotelefon 15505 töötab erandkorras tormi vaibumiseni ööpäevaringselt. Infotelefonile võib teatada elektrikatkestustest Pärnu linnas juhul kui Eesti Energia rikketelefon on üle koormatud, samuti võib teatada muudest rajuilma ja veetõusuga seotud probleemidest.