Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske ütles, et linnavolikogu pressiesindaja Ester Šank tellis talt konkreetselt ajalehe Pealinn tarvis linnaeelarve eelnõu kohta kriitilise artikli.

„Edastasin artikli tervelt üheksa päeva enne trükkiminekut, kuid minu artikli asemel trükiti lehes ära hoopis kaheksa eelarvet ülistavat teksti linnavalitsuse liikmetelt ja volikogu esimehelt,” ütles Juske, kahtlustatades, et Keskerakonnal oli opositsiooni artiklit vaja eelarvekriitika teada saamiseks. „Niivõrd räiget nahaalsust annab meenutada,” rääkis Juske.

Tallinna pressiteenistus selgitas Päevaleht Online´ile, et kõnealune artikkel jäi ajalehest välja, sest maht oli planeeritud ja kirjatöö lihtsalt ei mahtunud sellesse numbrisse.

„Tallinna pressiteenistus vabandab tekkinud arusaamatuse pärast. Kui autor peab võimalikuks artikkel ümber töötada kinnitatud eelarve analüüsi konteksti, siis avaldab “Pealinn” selle oma järgmises numbris,” seisab selgituses.

Juske sõnul ilmub järgmine leht jaanuari keskpaigas ja see teema on selleks ajaks lootusetult hapuks läinud. Volikogu võttis 2007. aasta eelarve kogumahuga üle 6,6 miljardi krooni vastu eilsel istungil.

Tallinna pressiteenistus andmeil ei saa väita, et ajaleht Pealinn kajastab ainult võimuliidu seisukohti, sest ajalehe “Pealinn” 29. novembri numbris oli kaks volikogu opositsioonipoliitiku kirjutist.



Poliitpropaganda Tallinna lehtedes

Tallinna ja Tallinna linnaosade lehtedes on vohama hakanud poliitpropaganda. Nii rõõmustab Edgar Savisaar mitmes linnaosalehes lugejaid päkapikumütsis ja sinimustvalge taustal. Eestikeelses ülelinnalises munitsipaalväljaandes Pealinn Savisaart pole, kuid venekeelses Stolitsas esineb ta seoses Lasnamäele ehitatava õigeusu kiriku nurgakivi panekuga.

Loomulikult on igas värskes linnaosalehes pildile pääsenud linnapea Jüri Ratas. Hiljutises Pealinna lehes oli kokku koguni kuus värvifotot linnapeast. Keskerakonna uus ja noor naispoliitik, abilinnapea Olga Sõtnik on leidnud koha Lasnamäe ja Pirita lehes.

Nagu mullused tublimad linnaosavanemad, nii on ka praegused ilusasti piltide ja toredate mõtetega infolehtedesse pääsenud. Novembris esinesid lehtedes korduvalt oma pildiga Lasnamäe vanem Kalle Klandorf ja Mustamäe vanem Kalle Mihkels. Teised piirdusid vaid ühe fotoga. 

Allikas: EPL