Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul korraldatase kahe kooli tegevus ümber, kuna Tallinnas puudub vajadus kahe vene õppekeelega tasandusklassidega kooli järele.

"Viimastel aastatel on paljudes üldhariduskoolides loodud mitmeid tugisüsteeme, näiteks kõneravi, parandusõpe, pikapäevarühmad jms, mis võimaldavad õpiraskustega lastel edukalt õppida koos eakaaslastega," märkis Jäppinen. "Sellest tulenevalt on tasandusklassi vajavate õpilaste arv vähenenud ning vajadus kahe vene õppekeelega tasandusklassidega kooli järele kadunud."

Lasnamäe põhikool ja Tallinna 63. põhikool on vene õppekeelega tasandusklassidega koolid, kus õpivad põhikooli ja gümnaasiumi riikliku õppekava alusel õpiraskustega normintellektiga õpilased. Tasandusklassi võetakse õpilased nõustamiskomisjoni otsuse alusel.

Arvestades koolis õppivate laste arvu, õpetajate ettevalmistust ja koolihoone mahutavust on otstarbekas kaks tasandusklassidega vene õppekeelega kooli liita, tasandusklasside tegevust jätkata Lasnamäe põhikoolis ning Tallinna 63. põhikooli tegevus lõpetada. Lasnamäe põhikooli pääseb kergesti linna ühistranspordiga (Haaberstist ja Mustamäelt buss nr 13, Põhja-Tallinnast buss nr 40 Kesklinna ja sealt nr 67 Lasnamäele). Puuetega lastele on vajadusel võimalik taotleda invatransporti.

Seoses Tallinna 63. põhikooli tegevuse lõpetamisega tagatakse kõigile vajajatele (2007./2008. õppeaastal 98 õpilast) koht Lasnamäe põhikoolis. Kui lapsevanem ei soovi oma lapsele õpinguteks valida Lasnamäe põhikooli (tasandusklassi) kaasatakse soovijad piirkonnakoolidesse või vabade kohtade olemasolul teiste koolide üldklassidesse.

Tallinna 63. põhikooli hoones jätkub haridustegevus ka peale 31. augusti 2007. Lähiaastatel kasutatakse koolihoonet manööverpinnana tegutsevate koolide renoveerimisel, näiteks 2007/2008 õppeaastal hakkab hoonet kasutama Tallinna 32. Keskkool.