2008. aasta jaanuarist hakkab Eesti koolides ringi liikuma suusabuss. Suusaliidu murdmaajuhi Paavo Naela sõnul lükkus projekti käivitamine edasi, mis tuleb ettevalmistusele kasuks.

“Meie põhieesmärk on suusabussi abil taastada õpilaste suusahuvi,” lausus Nael. “Suusabuss toob kooli varustuse ja instruktor-õpetaja, kes sisustab koolis ühe suusapäeva. Lastele õpetatakse õiget sõidutehnikat ja suuskade määrimist, viiakse läbi suusamänge.”

Suusabussi idee pärineb soomerootslastelt, kes on seda juba kuus aastat edukalt arendanud ja süstisid idee ka eestlastesse.

Naela sõnul on instruktorite üks ülesanne näidata nii õpilastele kui ka õpetajatele, et suusatamine pole ränk töö ja kannatamine, vaid meeldiv ja lõbus ajaviide. Instruktorid on Jaanus Aus ja Marek Sander firmast A2K Sport, kes annab ka  varustuse.

Suusabussi võivad lisaks koolidele tellida ka lasteaiad ja ettevõtted. Juba nähakse ette võimalust laiendada suusabussi projekti suveks, mil saaks teha koostööd kepikõnniliidu või rulluisutajatega.