Kultuuriminister Raivo Palmaru kinnitas ärimees Oliver Kruuda Kultuurkapitali spordiga tegeleva nõukogu liikmeks.

“Mul on ühele lihtsam põhjendada, miks Kruuda liikmeks sai, kui seitsmele alaliidule seda, miks teda mitte kinnitada,” ütles Palmaru.

Kruuda esitasid nõukokku seitse spordialaliitu – käsipalliliit, vehklemisliit, ratsaspordi liit, ujumisliit, maadlusliit, võrkpalliliit ja võimlemisliit. Kehakultuuri ja spordi sihtkapitali nõukogu sai uued liikmed seoses senise nõukogu volituste lõppemisega.

Kokku esitasid spordialaliidud ja -ühendused ministrile valiku tegemiseks 28 kandidaati.

Nõukogu uude koosseisu kuuluvad jalgratturite liidu presidendi kohusetäitja Madis Lepajõe, võistlustantsu liidu president Kaia Jäppinen, Eesti korvpalli suurkuju Jaak Salumets, kultuuriministeeriumi spordi-  osakonna juhataja Tõnu Seil, käsipalliliidu president Kruuda, Aura veekeskuse juhataja ja Tartu suusaklubi juhatuse esimees Tiia Teppan ning Rakvere spordikooli direktor, kergejõustiku-treener Jaak Vettik.

Uutest liikmetest kuuluvad Vettik ja Jäppinen Keskerakonda ning Salumets, Seil ja Teppan Reformierakonda. Lepajõe ja Kruuda parteisse ei kuulu.

“Mul on kindlasti kompetentsi,” ütles Kruuda senisele spordiga seotusele viidates. “Olen haigekassa nõukogus ka, aga sellest pole kirjutatud, kuidas me meditsiinitöötajate palkade eest võitlesime.”