Aasta algusest kasvama hakanud ägedate hingamisteede ja gripilaadsete haiguste laine jätkab tõusuteed, seni on viirusnakkus registreeritud ligi 6000 inimesel.

Viljandis asuva OÜ Pille Sarapuu pereõe sõnul on patsientide hulk tohutult kasvanud ning haigestumise tavapärasemast suurem ulatus väljendub pal-jude töövõimetuslehtede väljakirjutamises.

”Kohutav seis, palju patsiente põeb, haigusega kaasneb väga kõrge palavik, üle 39 kraadi ka täiskasvanutel, äge peavalu, mõnel lihas- ja liigesevalud, mis on ka paragripi tunnusteks,” ütles ta.

Tervisekaitseinspektsioon registreeris esimese tänavuse gripijuhu jaanuari esimesel nädalal. Inspektsiooni pressiesindaja Eli Lillese sõnul on grippi haigestumine sagenenud nii Euroopas kui ka Eestis. “Praegu haigestumus kasvab ning ei ole veel võimalik öelda, kas see on jõudnud haripunkti,” märkis Lilles.

Viljandis algas suurem haigestumislaine eelmisel nädalal ning on nüüd laienenud.

Ka Rapla perearstil Ene Pallonil on praegu tavalisemast rohkem patsiente. Haigestujate seas on peamiselt täiskasvanud, kes kurdavad nohu, köha, haiget kurku ja kõrget, 38–39-kraadist palavikku.

Tänavusele gripihooajale  on iseloomulik kaks nädalat  varasem algus. Lisaks domineerib praegu A-gripiviirus, millega kaasneb  suurem tüsistuste oht.