Eelmisel aastal toimus Milvi Thalheimil kaks isikunäitust – Viinistu kunstimuuseumis ja Estonia teatri talveaias, kus ta esitas sarja dekoratiivtekstiile erilises söövitustehnikas.

Aasta noore tekstiilikunstniku preemia saab rühmitus Disainkombain, kuhu kuuluvad Eelike Virve, Kärt Ojavee, Ülle Jehe, Pille Jüriso, Virge Loo, Aadam Kaarma ja Ville Jehe.

Aasta tekstiiliteos on Monika Järgi põrandavaip “Palju Õnne!”. See on põrandasse tikitud vaip, tekstiil, mis elab koos ruumiga.

Eripreemia pikaajalise tekstiilikunstnike infolehe “Koiliblikas” toimetamise eest sai Kadi Pajupuu. 2006. aasta lõpuks on “Koiliblikat” ilmunud üle 30 numbri. Kogu selle aukartustäratavalt pika aja vältel on “Koiliblikas” täitnud parimal moel talle pandud ülesandeid – vahendanud sõnas ja pildis laialdast ja vajalikku tekstiilialast teavet, olnud kohal paljudel tekstiilisündmustel Eestis ja mujal maailmas, valgustanud tähelepanuväärseid sündmusi kultuuriajaloost, hoidnud informeerituna kogu tekstiilikunstnike liidu tegusa ja loova liikmeskonna.

Preemiaid jagatakse 11. korda, valik tehakse autorite eelneva kalendriaasta tegevuse põhjal.

Näituse avamine toimub neljapäeval 15. märtsil kell 17 Hop galeriis ning preemiate üleandmine samal päeval 17.30 Lühikese Jala Galeriis.

Žüriisse kuulusid Kai Lobjakas, Merike Alber, Karin Paulus, Ele Praks, Peeter Kuutma, Annike Laigo, Anu Kalm ja Kersti Pukk.