Järgmised 50 aastat maksab Oper selle eest linnale 2141 krooni kuus, kirjutab SL Õhtuleht.

Juba aprillis tunnistas Operi endine elukaaslane ja vutikooli juhatuse liige Marge Rahu, et on Kotka 12a/Spordi 11a asuva vana staadioni vastu pikemat aega huvi tundnud. Ta esitanud linnavõimule ka hoonestusõiguse taotluse, et ehitada sinna suur spordihall. Aga vastust ei tule ega tule, ning lõpuks väitnud linnavõim, et tahab krunti ise arendada, lisas Rahu toona. 

Suvel tehtud otsuse järgi sai Operi vutikool siiski hoonestusõiguse tervelt 50 aastaks.

"Operile vaesekesele tõmmati ilmselt müts pähe ja öeldi, et kui õigesse erakonda astud ja seda rahaliselt toetad, liiguvad asjad nii nagu vaja. Oper astuski Keskerakonda ning toetas seda 1,5 miljoni krooniga," pakub Tallinna volikogu liige Tarmo Kruusimägi (IRL), kuidas asi arenes. Tema arvates on tolle tehinguga kõik selge isegi lollidele. "Sarnast käekirja kannavad ju ka Sakala keskuse lammutusloa andmine ja Tauno Kangro Kalevipoja saaga."

Kruusimäe arvates on kogu loo juures ainus hea asi see, et krundile peaks kerkima spordikeskus – kahest kolmekorruselisest hoonest koosnev spordikompleks, kus on täismõõdus ja kunstmuruga vutihall ja -väljak, spordisaalid, väike hotell ning maa-alune parkla.

Rahu ajab aga korruptsiooni- ja ringkäendussüüdistust tagasi: "Inimesed, kes seda väidavad, võiksid mõelda, enne kui midagi väidavad. Kas selleks on ikka vaja maksta kellelegi avalikult 1,5 miljonit, et saada õigus ehitada sotsiaalmaale üle 200 miljoni maksev spordikompleks ja vaba aja keskus?"