„Igatsus ja kohalejõudmine” kujutab valikut Eesti kunstnike reisi- ja kodumaamotiividest. Autorite seas on Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Richard Uutmaa, Ado Vabbe, Nikolai Triik, Johannes Võerahansu, Endel Kõks, Erik Haamer, Elmar Kits, Lepo Mikko jt.

„Minu kunstikogu on sündinud eelkõige armastusest kunsti vastu, seetõttu olen otsustanud avada oma kunstikollektsiooni teistelegi kunsti armastavatele inimestele,” kommenteeris Enn Kunila. „Oma kollektsiooni olen valinud peamiselt eesti traditsioonilist maalikunsti esindavad tööd, mis mulle isiklikult väga palju tähendavad."

Pealkirja all “Igatsus ja kohalejõudmine” näidatakse töid, mis on valminud aastatel 1880-1960. Teostes kajastuvad nii Eesti kunstnike pikad reisid Euroopasse sajandi alguses kui ka kodumaamotiivid.

Kunstialbumi on koostanud Liis Pählapuu ja toimetanud Eero Epner. Raamatule on teinud kaastööd Ingrid Sahk ja Hasso Krull ning selle on kujundanud Aadam Kaarma. Teoses antakse põhjalik ülevaade Eesti kunstnike ja kultuuriinimeste igatsusest Euroopa järele, nende reisidest ja pagulusaastatest.