Kaasaegne tualett puhastub automaatselt peale igat kasutukorda ning on soojustatud ja ühtlasi kohandatud invakasutuseks.


Täna avatud tualett on tualette paigaldava firma tegevjuhi Kristiina Kõivu sõnul esimene ehitatavast kaasaegsest välitualettide võrgust, mis suve lõpuks katab kogu linna. Tualetid ehitatakse välja Tallinna linnaga sõlmitud lepingu alusel ning firma võtab enda kanda nii tualettide võrgu väljaehitamise kui ka selle igapäevase hooldamise kogu lepingu viieteist aasta pikkuse perioodi vältel.

Selleks vajalikud finantsid tulevad reklaamimüügist. "Tallinn on esimene Balti pealinn, kes saab oma tänavatele linnaeelarvelisi vahendeid kaasamata Euroopas juba tavapäraseks kujunenud JCDecaux täisautomaatsed välitualetid," ütles Kõiv.

"Kokku paigaldab JCDecaux Tallinnasse kaheksateist kaasaegset täisautomaatset välitualetti," märkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli.

Tänavu tulevad uued välitualetid Kadrioru parki, Piiskopi aeda, Kanuti aeda, Männi parki, Rannamäe teele ja Politseiaeda.