Pärnu lennuväljal täna pärastlõunal maandunud lennuk tõi suvepealinna poolsada Rootsi spaaturisti, vahendas ETV24 Aktuaalset kaamerat.

Stockholmist Arlanda lennuväljalt tuleb lennuk Pärnusse 50 minutiga. See on suur ajavõit võrreldes laevasõiduga, mis Pärnusse tulla soovija siiski vaid Tallinna toob.


Nii hakkasidki Pärnu spaade juhid mõtlema sellele, kuidas Rootsi turist kiiremini siia jõuaks. Nüüd on sanatooriumi Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik isegi imestunud, et lennuliini käivitamine aastatki ei võtnud.

Rootsi turu poole vaadatakse aga sellepärast, et Soome turistide arv näitab kahanemistendentsi. Jaan Ratnik ütles, et Eesti turismitööstust ei saa rajada ühele sihtgrupile, vaid vaadata tuleb kõiki oma naabreid.

"Rootsi on sellepärast väga huvitav maa, et me oleme sarnase kultuuritaustaga ja seal on veel see hea edu, et sanatooriumi- ja spaakultuur on küllaltki tõusev trend. Ma usun, et me läheme sinna õigel ajahetkel ja nüüd tuleb ainult valu anda ja püüda saada maksimum," rääkis Ratnik.