Sellised süüdistused, mis pole esmakordsed, on vallandanud uued vaidlused minevikuteemadel. Peale Walesa on koostöös kunagise salateenistusega kahtlustatud teisigi legendaarseid punavõimu vastu võitlejaid.

Juba 2000. aastal võitis Walesa esimese mitmest kohtuprotsessist inimeste vastu, kes olid talle selliseid süüdistusi esitanud. Esmaspäeval lettidele jõudnud teose autorid on valitsusega seotud rahvusliku mälu instituudi (IPN) ajaloolased, kes väidetavalt olevat leidnud veenvaid tõendeid, et aastail 1970–1976 oli Walesa Boleki nime all salapolitsei informaator. Teine olulisem väide raamatus on see, et aastail 1990–1995 president olles laenas ta siseministeeriumi arhiivist enda toimiku ja tagastas selle puuduvate lehekülgedega.

Raamatu ühe autori Slawomir Cenckiewiczi sõnul said nad tõendeid Walesa-Boleki kohta teistest arhiividokumentidest ja toimikutest, mis olid originaalpitseriga kinnitatud ja seega seisnud avamata 1970. aastaist saadik. Autorite väitel jagas Walesa teavet umbes 20 inimese kohta, keda võimud hiljem represseerisid.