Kes ja millise summa eest suurima tiraažiga venekeelse nädalalehe ostab, võib selguda juba lähinädalail.

“Jah, praegu käivad läbirääkimised ja olulised teated võivad tulla lähiajal,” tunnistas lehte välja andva Merger Meedia juht Andres Tiisler.

“See on täiesti normaalne lehe tegemise protsess, kuid siiski läheb meil venekeelsete lehtede seas suhteliselt hästi.”

Eesti ajalehtede liidu andmetel on Den Za Dnjomi tiraaÏ – 13 6000 – kõrgem kui näiteks MK-Estonia (12 000) või venekeelse Postimehe (13 000) oma, kuid loogiliselt jäädakse mitu korda alla paljudele eestikeelsetele ajalehtedele.

“Eestis on venekeelset ajalehte väga raske majanduslikult kasulikult üleval pidada ja raha teha,” ütles Päevalehele Ekspress Grupi juhatusse kuuluv Priit Leito. “Seetõttu on kindlasti olemas oht, et lehe võib endale osta mõni poliitiline jõud.”

Olukord venekeelsete lehtede turul pole Leito sõnul kiita ja lehed olevat pidevalt müügis. Ekspress Grupp polevat konkreetselt Den Za Dnjomi soetamisest huvitatud, sest keskendunud ollakse eelkõige internetiajakirjandusele.

Päevalehe andmeil anti eile ees ootavast müügist teada ka lehetöötajatele ja oodata võib mõningaid koondamisi.

Tiisler siiski suuri muudatusi ees ei näe. “Öelge palun, kelle käest te sellist (koondamistesse puutuvat – toim) informatsiooni kuulsite, ja siis ma olen nõus teie rõõmuks selle inimese ära koondama, kui ta meie juures töötab,” ütles Tiisler. “Efektiivsuse tõstmise võimalusi tuleb alati otsida, aga see ei tähenda ilmtingimata suuri koondamisi. Praegu räägime ikka ainult paari inimese koondamisest.”Krediidiinfo andmeil on Merger Meedia OÜ-l riigi ees 1,225 miljoni kroonine maksuvõlg.