Peale Jürgen Veberi, kelle “süüks” hookuspookuse armutut võidukäiku Eestis peetakse, tegutseb meie hulgas hulgaliselt teisigi uue põlvkonna silmamoondajaid. Neist viis – Meelis Kubo, Kevin-Chris, Tom Pintson, Balthazar Simeonides ja Charlekas – on kamba peale kokku pannud umbes 1,5-tunnise ühend­programmi “Tabalukk”, mis esietendus septemb­ri lõpus Nukuteatri väljamüüdud saalis edukalt ning mida näidatakse 16. oktoobril ka tartlastele.

Vaimukalt modereeritud ja peenes eneseiroonilises võtmes sõu mõjus teatavas kammerlikkuses erakordselt sümpaatselt ja trikidki, eriti õhtu naelaks kujunenud “psühholoogiline manipulatsioon”, olid märksa kangemast puust kui nii mõnigi teleris varem nähtud number.

Kaardid lendasid, tuvid tekkisid ei tea kust, nõelad kadusid mehe suhu nagu olnuks need šokolaadist ning naine saeti pooleks hüsteeriliselt naljakas camp-võtmes. Meelis Kubo on hiilgav esineja ja mõningane rabedus, mis etendust siin-seal ehk saatis, tuli kogu üritusele ainult kasuks. Nimelt ei tasu mustkunsti puhul mitte midagi – pealtnäha ebaõnnestumisena näivad komistamised kaasa arvatud – kunagi uskuda.

Vaata ka:

www.miraakel.com