Südalinna Solarise keskuse ette kerkib austusavalduseks Pöffi filmifestivalile kolmemeetrine ulguv hunt – skulptuuri autoriks on Simson Seakülast.

“Skulptuuri idee tuli firma E-Betoonelement töötajatelt, kes on tõsihingelised Pimedate Ööde filmifestivali fännid ja selle algusaegadest meiega koos üles kasvanud,” rääkis Pöffi peakorraldaja, filmiteadlane ja -kriitik Tiina Lokk. “Idee on väga liigutav. Ma ei tea ühtegi teist maailma filmifestivali, kellele oleks niivõrd soojal moel sümpaatiat avaldatud,” märkis ta.

Loki sõnul suhtusid ideesse positiivselt ka Solarise kultuuri- ja filmikeskuse rajajad vennad Peeter ja Priit Rebane, liiatigi sai Pöff alguse just nüüdseks lammutatud Sakala keskusest.

Simsonil on praeguseks valminud töökavand. “Lõplik kuju hakkab seisma umbes meetri kõrgusel maapinnast läbipaistvast karastatud klaasist alusel. Lihvitud ja poleeritud betoonist valmistatud sinakat värvi kuju ise tuleb umbes kolmemeetrine,” ütles Simson. Kuna Tallinnas on skulptori sõnul niivõrd palju valgusmüra, et looduslikku kuud on taevas harva näha, on kunstniku soov luua hundi kõrvale ka kuu. “Valguslahendus on esialgu veel poolik, aga küll me midagi välja mõtleme,” lisas Simson.

Solaris valmib tuleval sügisel

43 000 ruutmeetri suurune kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus Solaris peaks valmis saama hiljemalt tuleva aasta sügiseks. Seejärel kolib uude kes­kusesse ka praegu Sõpruse kino filmisaalina kasutav Tallinnfilm, kellele on loodavasse väärtfilmikeskusse plaanitud kaks saali.

Mis saab Sõprusest, kus Re­baste firmale BDG osaliselt kuuluva OÜ Kino Sõprus rendileping kehtib esialgu 2010. aastani, ei osanud Rebane veel öelda. “Kindlasti on meie soov, et see osa majast jätkab meelelahutuse valdkonnas tegutsemist, aga kõik ideed ja pakkumised on teretulnud,” märkis ta.