Just talle teeb Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip täna erakonna juhatuse koosolekul vastava ettepaneku. Eileõhtuse seisuga oli Reformierakonna liige Klaas sellele kohale üks ja ainus kandidaat.
„Ma ei kinnita ega lükka ümber,” andis Reformierakonna peasekretär Kristen Michal mõista, et just nii see ongi. „Erakond homme otsustab ja ma garanteerin, et kell neli õhtul on uue sotsiaalministri nimi ka teada,” lisas Michal eile.


Riigikogu majanduskomisjoni juhtiv Klaas (37) ise on tagasihoidlikult öelnud, et juttu sel teemal on olnud.
Sotsiaalministri portfell on üks valitsuse raskemaid ja keerulisemaid ning oodatult oli teada, et väärika kandidaadi leidmine sellele kohale ei saa Reformierakonnale olla kerge ülesanne.


„Pink on lühike ning kes seda rasket ametit ikka poole aja pealt tahab. Seda enam praeguses keerulises olukorras,” tõdes nii mõnigi oravapartei liige.
Kõige enam soovis erakond Maripuu lahkumise järel sotsiaalministrina näha seda ametit juba kunagi pidanud Toomas Vilosiust, kuid isegi Reformierakonna ideoloogiline looja ja isa, praegune Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas ei suutnud teda mõjutada seda kohta vastu võtma.


„Ma ei hakka sotsiaalministriks,” kinnitas Vilosius kaks nädalat tagasi allakirjutanule Kuku raadio saate „Nädala tegija” otseeetris ka ise.
Kui president peaministri esitatud kandidatuuri kinnitab, astub uus sotsiaalminister ametisse 23. veebruaril.


Sotsiaalministeeriumi uue kantslerina näevad spetsialistid ministeeriumi finantsjuhti Marelle Erlenheimi.
Naine on kantsleri kohuseid täitnud jaanuari algusest, mil tööga mitte hakkama saamise tõttu pidi ametist lahkuma senine kantsler Riho Tapfer.
„On selge, et sotsiaalministeeriumi kantsleri pink pole pikk ning see isik peab ilmselt tulema maja seest. Sotsiaalministeeriumil seisavad ees rasked otsused, kuid keeruliste valikute puhul peab säilima inimlikkuse mõõde. Erlenheimis seda on,” kinnitasid anonüümsust palunud allikad Eesti Päevalehele.