„Nädalake tagasi õnnestus mul Õismäe ujula kõrval parkides saada aknavahele väärteomenetluse algatamise otsus kutsega Tallinna munitsipaalpolitsei peainspektori jutule,“ kirjutab tundmatu postitaja Aarne Toomparki blogis.

Munitsipaalpolitseis väideti autojuhile, et Õismäe ujula kõrval parklas on parkimine ainult linnaosavalituse loaga. „Ma väitsin, et parkisin siiski kohas, kus linnaosavalitsuse luba vaja ei ole. Asja selgitamiseks pakkus munitsipaalpolitseinik välja, et lähme välja ja vaatame, kuidas need märgid siis seal ikkagi paiknevad,“ kirjutab parkija.

„Õues pidasin väikese loengu teemadel, et lisatahvli puudumisel algab märgi kehtivus märgi järel ning linnaosavalitsuse luba nõudvat märki tühistava liiklusmärgi järel linnaosavalitsuse luba enam ei ole vaja. Maalisin pildi suure ja punase. Tegin veel puust ette ka. Õnneks töötas,“ jätkab parkija.

„Lõpptulemusena ütles munitsipaalpolitseinik, et lõpetab asja ära, sest ta pole väärteole veel numbrit võtnud. Kõige lõpetuseks ütles ta: “Ega ma ka neid märke tea - mul pole ju lubegi…”

Munitsipaalpolitsei kommentaar

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja asetäitja Kalmer Filatovi sõnul poleks mupo ametnik sellist sõnavõttu endale mingil juhul lubada tohtinud. „Ma olen keeletu,“ ütles Filatov Päevaleht Online’ile.

Kalmer Filatov kinnitas, et kõik munitsipaalpolitsei ametnikud läbivad pädevuskoolituse, mis sisaldab mõistagi ka liikluseeskirja.

„Liikluseeskirjas on piisavalt selgesti kirjutatud, kuhu tohib parkida ja kuhu mitte,“ lisas Filatov ametnike koolituse pädevust kommenteerides. "Juhiloa olemasolu ei ole munitsipaalpolitseinikul nõutav," täpsustas ta.