Kopli 100c elanikud on saatnud linnavalitsusele kaebuse, milles avaldavad protesti märtsikuus elumaja I korrusel avatud supiköögi tegutsemise üle. Majaelanikud nõuavad selle sulgemist, sest nende sõnul on supiköögi tegutsemise tõttu vähenenud sealse piirkonna turvalisus ja heakord, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Abilinnapea visiit supikööki toimus ette teatamata. Martinsoni sõnul tagasid kaks turvameest vajaliku korra nii ruumis sees kui ka väikeses uksetaguses järjekorras, mis ühtlasi likvideerus 40 minuti jooksul. Supiköögi sulgemise järel koristatakse ka kõnnitee, kui selleks on vajadus.

„Ma tunnustan Viimsi ja Oleviste koguduste liikmete vabatahtlikku tööd, mida tehakse missioonist ja loodan, et ka kohalikud elanikud mõistavad, et me kõik ei ole võrdsed ei võimete ega võimaluste poolest,“ ütles Martinson.

„Saan aru majaelanike protestidest, kuid leian, et tänavanurka, kus on kogu aeg tegutsenud alkoholipood ja õllebaar, ei muuda paar tundi töötav supiköök küll märkimisväärselt ebaturvalisemaks. Inimesed lahkuvad supisöömise järel maja juurest.“

Martinson kinnitas, et supiköök seal on vajalik ning linn on selle tegutsemise toetuseks eraldanud SA Sõbra Käsile 50 000 krooni.

SA Sõbra Käsi hallatav supiköök tegutses seni teisipäeval ja neljapäeval, suppi jagati kell 13-15. Aprillist alates, kui lõppes supijagamine laupäeval-pühapäeval Kopli 79 varjupaiga juures, saab tasuta suppi aadressil Kopli 100c ka nädalavahetustel.