Hiiu Fol­gi kut­sel saa­bub taas Ees­tis­se laul­ma ar­mas­ta­tud Gruu­sia rah­va­muu­si­ka an­sam­bel Tbi­li­si, kes an­nab li­sa­kont­ser­di ka Tal­lin­nas. Nen­de kont­ser­ti saab kuu­la­ta ree­del kell 17.30 pea­lin­nas Ka­ta­rii­na ki­ri­kus ja laup­äe­val kell 19.

Gruu­sia kul­tuu­ri saa­di­kuks ni­me­ta­tud an­sam­bel Tbi­li­si tu­li kok­ku 1980. aas­tal.

Koo­ri re­per­tuaa­ris on lau­lud mit­mest piir­kon­nast ja oma kin­del koht on sel­les ka Gruu­sia õigeu­su ko­raa­li­del. Kuu­la­jad on nen­de muu­si­kat kir­jel­da­nud nii: „T­bi­li­si muu­si­ka võib ühel het­kel ol­la õrn, südam­lik ning järg­mi­sel het­kel kõma­ta­da kui kõu. Me­loo­di­li­sed ki­ri­ku­lau­lud va­hel­du­vad efekt­se­te kar­ja­se- ja pul­ma­lau­lu­de­ga, kus laul­jad proo­vi­vad üks­teist os­kus­te­ga üle trum­ba­ta.”

Küla­li­san­samb­li võõrus­ta­ja, pä­ri­mus­muu­si­ka­fes­ti­va­li pea­kor­ral­da­ja Ast­rid Bö­nin­gu sõnul seis­neb koo­ri eri­li­sus sel­les, et kõik koo­ri laul­jad on tu­ge­vad ka soo­loar­tis­ti­de­na. „T­bi­li­si esi­ne­mi­sed on ala­ti vä­ga nau­di­ta­vad ja hu­moo­ri­kad,” mär­kis Bö­ning.

Kogu festivali programm:

www.hiiufolk.ee