Veterinaarmeditsiini vallas pälvis preemia Newcastle’i ülikoolis tõestust leidnud väide, et nimedega lehmad annavad rohkem piima kui nende nimetud kolleegid.

Rahupreemia vääriliseks hinnati Berni ülikoolis tehtud uuring, kas vastu pead on parem virutada täis või tühja õllepudeliga. Selgus, et tühi pudel on vastupidavam, aga tervisele on mõ-lemad variandid halvad.

Bioloogia vallas tõsteti esile Jaapani Sagamihara ülikooli uurimistöö, mis leidis, et hiidpanda väljaheitest eraldatud bakteritega saab vähendada köögis tekkivate jäätmete massi 90 protsendi võrra.

Meditsiinipreemia pälvis Donald Lunger Californiast, kes uuris sõrmede artriidi võimalikke põhjuseid, ragistades oma vasaku käe sõrmenukke iga päev enam kui 60 aasta jooksul.

Majanduspreemia läks neljale Islandi pangale, mis tõendasid tegelikkuses, et pankasid on võimalik kiiresti suureks kasvatada ja vastupidi. Lisaks selgus, et sama saab teha ka terve riigi majandusega.

Füüsikauuringutest tõsteti esile USA teadlaste analüüs teemal, miks rasedad naised ei kuku ümber.

Rahvatervise preemia läks USA-sse säärase rinnahoidja leiutamise eest, mille saab muuta kaheks gaasimaskiks.

Keemiapreemia said Mehhiko teadlased tequila’st teemantide valmistamise eest.

Parimaks kirjanduslikuks saavutuseks peeti seda, et Iiri politsei kirjutas välja üle poolesaja trahvikviitungi kellegi Prawo Jazdy nimele, mis pole aga ühegi poolaka, vaid hoopis Poola juhiloa nimi.

Matemaatilise tipptulemusega paistis silma Zimbabwe keskpank, arendades rahva igapäevast arvutamisoskust rahatähtedega, mille nominaalid ulatuvad ühest saja triljonini.