Rammstein

Hinne 3

„Liebe Ist Für Alle Da”

Kui mõne aja eest hakkas ringi liikuma Rammsteini kuuenda stuudioplaadi esimene suutäis „Pussy”, oli küll tunne, et olen jumaliku sekkumise tõttu üleöö saksa keelest aru saama hakanud. Kuigi kahes keeles laulmist on mehed varemgi proovinud, võiks Rammstein jätta „saksakeelse inglise keele” Scooterile ja ise ainult emakeeles laulda. Sest isegi kui nende teised palad on tekstilt sama sisukad lasteaialaulud kui nimetatud „Pussy”, siis ongi parem neist mitte aru saada.

Uue plaadi muusika ei küündi endiselt kahe esimese albumi kitarride domineerimiseni, kuid üksikuid häid sähvakaid on siiagi sattunud. Näiteks „Waidmanns Heil” ja plaadi nimilugu kütavad vanas vaimus. Suurem osa ülejäänud lugusid mööduvad mõõdukas mänguhoos ja vähese teravusega ning toovad pigem meelde võrdluse nende kolmanda plaadiga „Mutter”.

Albumi tugevaim külg on väljanägemine – seda võib lausa kunstiks nimetada. Kõva sõna, kui albumi kaaned venivad lahti kenaks seinamaaliks. Kusagil on peidus veel ka vaheleht, mis venib samuti meetriseks pildiks. Mida lastel poleks võib-olla soovitatav vaadata.