Loa andis Vene Föderatsiooni looduskaitse järelevalvet teostav amet Rosprirodnadzor.
“Loa andmine on oluline tähis rahvusvaheliste projektide rakendamisel Venemaal,” ütles Nord Stream AG tegevdirektor Matthias Warnig.
“Me oleme kindlalt ajagraafikus, et alustada gaasijuhtme ehitusega 2010. aasta kevadel ja gaasi transportimisega 2011. aastal,” rääkis Warning.
“Loa väljastamise protsess Saksamaal on lõpule jõudmas ja me oleme kindlad, et ülejäänud load väljastatakse paari nädala jooksul,” lisas ta.
Nord Stream AG on juba saanud loa Taanilt, Rootsilt ja Soomelt.
Loa andmisele eelnes riikliku keskkonna mõju hindamise protsess ja Venemaa keskkonna- ja loodusvarade ministeeriumi osalemine rahvusvahelistel konsultatsioonidel kõigi Läänemerd ümbritseva üheksa riigi ametkondadega.

Nord Stream koosneb kahest 1223 kilomeetri pikkusest gaasijuhtmest, mis kavatsetakse rajada Läänemerre Venemaalt Viiburist Saksamaal asuva Greifswaldini. Trass läbib Rootsi majandusvööndist 506 kilomeetrit ning 374 kilomeetrit Soome majandusvööndist. Projekti arendavad Gazprom, Saksamaa E.ON-Ruhrgas ja Hollandi Nederlandse Gasunie. Trass läbib Venemaa, Soome, Rootsi, Taani ja Saksamaa majandusvööndit, möödudes lähedalt Eesti, Läti, Leedu ja Poola majandusvöönditest.