Streigi tõttu pidi Soome Raudtee tühistama kolm Tampere-Helsingi suuna reisi, vahendas portaal Yle.fi Kahe linna vaheline rongiliiklus oli halvatud vähemalt tund aega.
"Me oleme broneerinud Tampere ja Häämenlinna jaoks busse," rääkis Soome Raudtee ametnik Ari Vanhanen. "Ei ilmne, et streik võiks mõjutada rongiliiklust kogu riigis."
Hommikul kella 6-st kuni 10-ni kestnud streik keskenduski eelkõige Tampere raudteesõlmele, kust ei väljunud veel kaheksa InterCity rongi.
Streik sai alguse sellest, et ettevõtte Soome Raudtee juhtkond ja töötajad on eri meelt töövahetuste osas. Soome vedurijuhtide liidu Tampere osakonna juhi teatel sõidavad rongid nädalaste vahetustega, vedurijuhid peavad samas vahetuses töötama kolm nädalat järjest. Rongis töötav Jorma Viitanen kinnitas, et töö mõjutab sageli töötajate kodust elu.
Majanduskriis on Soomes viimastel kuudel toonud kaasa streigilaine, kuna tavaliselt ei soostu kõrged palka saama harjunud töötajad kärbetega ega ebasoodsate töölepingutega. Nii on viimastel kuudel streikinud Finnairi piloodid ja pangatöötajad.