„Kui sellele ühe sõnaga reageerida, siis see on absurd,“ ütles Narvskaja Gazeta peatoimetaja Sergei Stepanov Päevaleht Online’le.
Esiteks tuleb Stepanovi sõnul välja niimoodi, et riik oli varem võimetu garanteerima seda, et rahvas saaks olulistest asjadest teavitatud. „Teiseks saan ma Marko Pomerantsi sõnadest aru nii, et riik väljendab oma sallimatust. Riigile tundub, et Ida-Virumaa venekeelne meedia on võimetu andma õiget pilti elust riigis. See on samuti absurd,“ lausus Stepanov.

Pigem tuleks raha anda ERR-ile


Narvas ilmuva ajalehe peatoimetaja sõnul jääb sellest mulje nagu poleks riigil raha kuskile panna. „Parem oleks see raha suunata Eesti Rahvusringhäälingu reformimiseks. Praegu Eesti Rahvusringhääling ei tee oma tööd,“ pakkus Stepanov variandi välja. Praegu võib tema sõnul ETV2-te pidada läbikukkunud projektiks.
Den za Dnjomi tegevtoimetaja Jevgenia Garanža suhtub Pomerantsi projekti samuti skeptiliselt.
„Venekeelse riikliku lehe tegemine Ida-Virumaale saab väga raske olema. Seal on hulk kohalikke venekeelseid ajalehti, mis on hästi juurdunud ja igasugused kampaaniad sealsete inimeste puhul ei pruugi oodatud tulemusi anda,“ kommenteeris Garanža teemat Päevaleht Online’le.
Tema sõnul eelistavad idavirulased juba olemasolevaid ajalehti, mis on üle elanud igasuguseid erinevaid raskeid aegu. 

Siseminister Marko Pomerantsil on valmimas Ida-Virumaa memorandum, tegevuskava, mis näeb ette riigi rahaga ka venekeelse nädalalehe loomise.