Prokuratuur asja täpsemalt ei selgitanud.

Miilitsamajor Aleksei Dõmovski palus peaminister Vladimir Putinil ohjeldada Musta mere ääres asuva sadamalinna Novorossiiski miilitsaülemaid, kes avaldasid oma alluvatele survet, et need plaani täitmiseks ka süüta inimestele süüdistusi kaela kirjutaksid.

"Tahan teile näidata Venemaa militsionääride elu seestpoolt," ütles Dõmovski novembris YouTube'is avaldatud pöördumises, mis kogus üle miljoni vaataja.

Pidevalt tasustamata ületunde toova ränga töögraafiku tõttu kaks abikaasat kaotanud Dõmovski rääkis kõigi ausate miilitsatöötajate nimel ja kutsus üles Putinit, kes oma avalikes esinemistes tihti korruptsiooni hukka mõistab, selle vastu midagi ka tegelikult ära tegema.

"Ma ei karda koondamist," ütles Dõmovski, lisades, et esitab oma üleskutse, mõeldes teistele ausatele militsionääridele, kes tahavad oma kodumaad teenida.

Praegu on Venemaal 1,4 miljonit miilitsatöötajat 140 miljoni elaniku kohta – iga saja elaniku kohta üks militsionäär. Võrdluseks: Eestis on 3500 politseiametnikku 1,35 miljoni elaniku kohta, mis teeb ühe politseiniku veidi vähem kui 400 inimese kohta.

Möödunud nädalal möönis oma ukaasis ka Venemaa president Dmitri Medvedev, et viiendik töökohtadest miilitsas tuleb kaotada, kui miilitsa ülalpidamine jääb paari aasta pärast Venemaa föderaalse valitsuse kanda.