Tikenberg läks detsembris Los Angelesi konkreetse plaaniga jalgpalli edasi mängida. Galaxy avatud katsetest kuuldes ei saanud ta lihtsalt võimalust kasutamata jätta. Registreerimistasu 150 dollari eest sai koos eestlasega oma võimeid näidata veel 400 mängijat, kellele korraldati kahepäevane testimine kolmes voorus. Tikenberg pääses kõige kaugemale 48 parema sekka ja lõi ka värava.

"Mängijaid oli igasuguse tasemega - alates meie neljanda liiga harrastajate tasemest päris proffideni välja. Kedagi ära ei aetud," rääkis Tikenberg.

"Esimene raund, millest ma ka edasi pääsesin, oli suhteliselt lihtne. Teises, kuhu pääses 80-90 mängijat, oli tase juba võrreldav meie esiliigaga, kolmandas juba meie kõrgliigaga võrreldav." Viimases matšis sai Tikenbergi meeskond tänu eestlase tabamusele 1:1 viigi. Matše jälgisid erinevad noortetreenerid ja Galaxy reservmeeskonna loots.

"Üks treeneritest rääkis minuga konkreetsemalt, uuris minu tausta ja tundus olevat huvitatud. Lõpuks valiti kõigi seast välja üks mehhiklane, kes liitus Galaxy treeninglaagriga. Teiste kontaktid jäeti alles ja ehk võetakse kellegagi veel ühendust," ütles Tikenberg.

Beckham Galaxyle hädavajalik

Suuresti tänu Inglise vutistaar David Beckhamile kuulsaks saanud Galaxy klubi korraldus ja treeningbaas, mis koosneb 27 000 pealtvaatajat mahutavast peastaadionist ja kümnest harjutusväljakust, jättis Tikenbergile hea mulje.

"Klubi korraldus oli tasemel. Kõik oli organiseeritud ja korrektne, suhtumine väga professionaalne ja sõbralik," sõnas Tikenberg, kellele ei jäänud märkamatuks ka sealne Beckhami-kultus.

"Beckhamist räägitakse siinsetes uudistes palju, tänu temale teenib klubi suurt kasumit ning seepärast ei tahetagi teda Milani lasta," sõnas Tikenberg. "Beckham on kõvasti tõstnud nii meeskonna kui kogu MLS-liiga (Major League Football, USA meistriliiga - toim.) populaarsust."

USA-sse jääb Tikenberg esialgse plaani kohaselt vähemalt suveni. Tallinna Kalevi tegevdirektori Raimo Nõu sõnul pole veel selge, kas ründaja nende ridadesse hooaja keskel naaseb või mitte. "Tikenberg oleks meile väga väärt täiendus ja oluline mängija. Tegemist on ju siiski meie viimase kahe aasta resultatiivseima mängijaga. Loodame teda kindlasti siin näha, kuid praegu on pall tema käes," ütles Nõu.

"Jalgpalliga minu elu kindlasti jätkub, võib-olla proovin veel treeneritöödki. Hetkel pole mul plaanis kuhugi mujale proovima minna, kuid kunagi ei tea, mis tulevik toob," jättis Tikenberg otsad lahtiseks.