„Võistlus Montrealis on tähtis: olen võtnud endale kohustuse seal võisteldes olla tippvormis,” kinnitab Nadal oma veebiküljel.

Eelmisel nädalal Barcelonas Nadali põlvedele tehtud katsed näitasid, et kõõlusepõletik, mille tõttu Nadal oli sunnitud enam kui kuupikkuse pausi tegema, on paranemas. Edetabeli teine number kavatseb esmaspäeval taas treeninguid alustada.

Siiski on õhk küsimustest paks. Üks neist puudutab Nadali peakonkurenti, Wimbledonis 15. suure slämmi võidu võtnud ja sellega ajalugu teinud Roger Federeri, kelle abikaasa Mirka peaks juuli lõpus või augusti esimesel nädalal sünnitama.

Armastab tennist

„Federer pole öelnud, et ta ei tule. Ausalt öeldes pole ta Montrealis võistlemise kohta midagi öelnud,” kommenteerib Federeri võimalikku kõrvalejäämist turniiri direktor Eugene Lapierre National Postile.

Federeride esiklapse umbkaudset sünnikuupäeva pole siiani meedias avaldatud. Federeri koduleheküljel üleval oleval võistlusgraafikul on Montreali võistlused küll kirjas, kuid see ei anna kindlat vastust küsimusele, kas ta võistleb.

Teine suur küsimus puudutab Nadali valmisolekut 31. augustil New Yorgis toimuvaks US Openiks, mille mullu võitis Federer. Vigastuspausi alguses juunis nägi Nadali plaan ette võistlemist Wimbledonis, kuid põlve seisukord osutus oodatust halvemaks. Kas mehel õnnestub Montrealis tipptennist näidata? Kui ei, võib olla küsimuse all mängimine USA lahtistel meistrivõistlustel.

US Open on üks suure slämmi turniir, mida Nadal pole võitnud. Nadal ise on tõdenud, et kõvakattega väljakud on tema kehale üleliia kurnavad. Ta jõudis mullu lahtistel USA meistrivõistlustel poolfinaali.

„Ootan pikisilmi treeninguid, et teha seda, mida armastan kõige rohkem: mängida tennist,” annab Nadal oma veebileheküljel teada. „Ma ei mängi tennist selleks, et lüüa rekordeid, kuid võit Wimbledonis on tõesti mi­dagi uhket,” kommenteeris Federer oma võitu Wimbledonis.