Teisel päeval ei tulnud starti ka Mikk-Mihkel Arro. Nii võitis kümnevõistluses esikoha Indrek Turi, kes oma esinemisega rahule ei jäänud, sest Berliini MM-i B-norm 7730 punkti jäi alistamata.

„Juba esimesest alast peale hakkas kõik plaanidele vastupidiselt minema,” nentis Turi. „Kui millegagi enam-vähem ra­hule jääda, siis teivas- ja kaugushüppega,” arvas ta. Teivashüppes ületas vastne meister 4.70, kaugushüppe tulemuseks jäi 7.05. Turi tunnistas, et kaugushüppes kaotas ta mõned sentimeetrid oma lohakuse tõttu, kuid oli rahul, sest enne võistlusi sai ta üle pika aja taas hüppetreeninguid teha.

Esimese päeva lõppedes nautis liidripositsiooni publiku südame võitnud Artur Liiv. Igale tema katsele elati kõvasti kaasa ning sellest innustunud Liiv püstitas rahva aplodeerimise saatel odaviskes uue isikliku tippmargi. Vaatamata raskele 1500 meetri jooksule, püstitas Liiv kokkuvõttes 7405 punktiga isikliku rekordi.

Naistest tuli seitsmevõistluse Eesti meistriks Ebe Reier. Nagu ka Turi, ei jäänud Reier oma esinemisega rahule. „Palju jääb kripeldama, eriti see, et ma ennast psühholoogiliselt alt vedasin,” kommenteeris Reier oma võistlust. Neiu varasem tugev võistlusnärv on hakanud kaduma, seda näitas ka ebaõnnestumine kaugushüppes, kus ta kaotas oma isiklikule tippmargile üle poole meetri. „Varem polnud nii, aga just tänavu on raske külma närvi säilitada,” tunnistab Reier.

Reierilt rekord

Teise koha saavutas uue isikliku tippmargi püstitanud Anne Viskov. Enne naiste odaviset haaras Viskov kaugushüppe alavõiduga ka üldarvestuses esikoha. Kuid kahel viimasel alal, odaviskes ja 800 meetri jooksus jäi ta Reierile alla. Lõpualal püstitas meister ka isikliku rekordi. „Jooksin küll rekordi, kuid päris rahul pole, sest esimene ring jäi aeglaseks,” analüüsis Reier oma jooksu. Esimese ringi jooksis ta kolmanda koha võitnud Hege Mardiste tuules, teisel ringil kiirendas aga sammu ning lippas esikohta loovutamata lõpuni.

Kuid tundis värske Eesti meister saavutatust ka rõõmu? „Meistritiitel on meistritiitel,” ei varjanud Reier head meelt.