Esmalt võitis Lääne-Vi­ru­maalt Tu­dust pä­rit neiu Tai­wa­nis toi­mu­nud maail­mamän­gu­del su­mos kulla. Vaid kaks päe­va hil­jem alus­tas ta et­teas­teid ka­det­ti­de Eu­roo­pa meist­rivõist­lus­tel Ser­bias kree­ka-roo­ma maad­lu­ses ja ree­del võitis seal hõbe­da.

„Va­ban­du­si võib ala­ti ot­si­da, see­kord läks liht­salt nii,” ei ha­ka­nud Mäe kul­last il­ma jää­mist kaits­ma väi­te­ga, et puh­kamis-aega nap­pis. „Eks ik­ka olin pi­sut vä­si­nud, kuid sel­le kae­la ma ei aja,” li­sas Epp, ke­da võist­lus­tel saa­tis isa ja tree­ner Ri­ho Mäe.

Mäe saa­vu­tus­te era­kord­sust suu­ren­dab veel tõik, et te­ge­mist on vä­ga eri­ne­va­te spor­dia­la­de­ga.

„Maad­lus kes­tab mi­nu­teid ja kur­nab roh­kem, su­mos kes­tab üks matš kümme se­kun­dit,” võrd­les Mäe spor­dia­la­sid.

Au­den­te­ses õppiv neiu tun­nis­tas, et maad­lus meel­dib tal­le roh­kem ning sel­le­le ala­le ta Henn Põllus­te käe all tree­ni­des pea­mi­selt kes­ken­dub­ki.

Sai pettumusest jagu

Ent on suu­rest pe­rest pä­rit neiu hõbe­me­da­li­ga ra­hul? „Pä­rast kao­tust fi­naa­lis tund­sin suurt pet­tu­must,” tun­nis­tas Mäe. „Võist­le­sin vii­mast kor­da sel­les va­nu­seg­ru­pis, oleks võinud ik­ka kuld­me­dal tul­la, kuid ka hõbe­da üle on vä­ga hea meel,” lau­sus ta.

Maail­mamän­gu­del ku­ni 80 ki­lo kaa­lu­nud su­mo­ta­ri­de hul­gas võis­tel­des mõtles Mäe vaid ühest as­jast. „Mul oli va­ja jää­da ter­veks, et Ser­bias­ki saak­sin võis­tel­da,” mee­nu­tas Mäe, tun­nis­ta­des, et fa­vo­rii­di­roll te­da ku­ni 70 ki­lo kaa­luvate maad­le­ja­te hul­gas ei häi­ri­nud.