Pühapäeval peetud 28. Paide-Türi rahvajooksul finišeerus vaatamata halvale ilmale 13,6 km pikkusel põhidistantsil 443 jooksjat, Kirnast Türile jooksis 1213 inimest. Arvukalt oli jooksjaid ka lastejooksudes, mis peeti nii Paides kui ka Türil. Ühtekokku nautisid jooksulusti enam kui 2000 jooksusõpra.

Põhidistantsi esimese 200 meetril olnud vahefiniši võitis türilane Martin Seetur. Sealt edasi kulges aga jooks Tiidrek Nurme taktikepi all. Kui teine 2,8 km Viking Window vahefiniši võit tuli veel tihedas konkurentsis Keio Kitsega, siis poolel võistlusmaal Kirna mäe otsas ja 11. kilomeetril olnud Veski-Silla vahefiniši võidud tulid juba selge ülekaaluga.

Türi Majandusgümnaasiumi staadionil finišeeris Tiidrek Nurme suure edumaaga, teise koha sai Nikolai Vedehin, kolmas oli Keio Kits, neljas Elar Vulla, viies Dmitri Aristov ning kuues Kaupo Sasmin. Parima naisvõistlejana oli 18-ndana finišis Jekaterina Patjuk. See on ühtlasi kõigi aegade kõrgim koht, mis naisvõistleja poolt Paide-Türi rahvajooksul saavutatud.

6,5 km pikkusel Kirna-Türi distantsil tegi puhta töö Roman Fosti, kes lisaks jooksuvõidule oli esimene ka mõlemas vahefinišis. Teise koha sai Eero Raudsepp, kolmas Denis Košelev, neljas Hardo Reinart, viies Anton Basmanov ja kuues Henri Järvik.

Tulemused