„Olen praegu elu parimas vormis,” kirjutas rattur eile Rattaprofid.ee blogisse. „Helistasin eile (üleeile – toim) õhtul oma spordidirektorile Didier Rousile, kes on endine Prantsusmaa meister eraldistardist sõidus, kutsusin ta oma tuppa ja küsisin nõu, kuidas  eraldistarti ikkagi punnitada tuleks. Sain superinfot, palju enesekindlust ja magasin rahulikult nagu nott, sest olin kindel, et sõidan ilusti,” kirjutas Taaramäe.

Rada oli väga kiire, palju oli laskumisi. „Kui lõpetan Pariisi-Nice’i neljandana, on see minu jaoks läinud üle ootuste hästi! Kaks etappi on jäänud, eks näis, ei luba midagi,” lisas Eesti mullune parim jalgrattur. Ent üks eelis Nice’is elanud Taaramäel konkurentide ees on: ta sõidab sisuliselt kodurajal. „Tean peast igat kurvi, ka tähtsaimaid tõuse tean minuti pealt,” kirjutas ta.

Vähemalt sama palju, kui üldarvestuse neljas koht, rõõmustab eestlast ka parima noore ratturi valge särk. „Ikkagi minu esimene särk nii suurelt tuurilt, olen väga uhke ja kannan seda auga,” tõdes Taaramäe.

Eilse kuuenda etapi võitis sakslane Tony Martin (HTC-High Road), kellel kulus 27 km läbimiseks 33.24, Taaramäe kaotas talle 1.10. Kokkuvõttes tõusis Martin ka tuuri üldliidriks, Andreas Klöden (Radioshack) kaotab 36, Wiggins 39 sekundiga ja Taaramäe 1.10.