“Filmide ja muusika loomine ning meieni toomine saab võimalikuks tänu paljude inimeste aastatepikkusele tööle ja suurtele rahalistele investeeringutele. Ebaseaduslik filmide ja muusika levitamine Internetis on kuritegu, mis näitab otsest lugupidamatust kõigi nende inimeste suhtes, kes on andnud oma panuse selleks, et meil oleks muusikat, mida kuulata ja filme, mida vaadata,” sõnas Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor Erik Mandre.

“Failivahetusportaalide kasutajaskond, kellede tegevus seisneb autoriõigusega kaitstud teoste ebaseaduslikus allalaadimises ja levitamises, on sõna otseses mõttes vargad ja vargus on teatavasti kriminaalkorras karistatav tegu. Seetõttu võiks igaüks enne kui Internetist mõnd muusikapala või filmi ebaseaduslikult alla sikutama või teistele jagama hakkab, veidi mõelda, kas ta tõesti tahab olla varas ning on valmis ühel hetkel selle eest ka vastutust kandma? Kas enesele sisendamine, et nagunii mina vahele ei jää, kaalub ikka üle võimalikud tagajärjed? Ilmselt keegi senistest kriminaalkorras karistatud isikutest, kes on autoriõiguse rikkumisi toime pannud, ei ole arvanud, et nad ühel hetkel politseile vahele jäävad ja karistada saavad - ometi nii on juhtunud," lisas Mandre.

“Teoste ebaseadusliku levitamisega Internetis saetakse tegelikult ka oksa, mille otsas ise istutakse, sest loomingu ebaausa tarbimise tõttu jäävad mitmed head muusika- ja filmiprojektid käivitamata või meieni toomata ehk siis lõppkokkuvõttes kaotavad seeläbi kõik, kes heast muusikast või filmist lugu peavad. Käies kinos, ostes seaduslikult muusikat ja filme, anname aga teoste autoritele võimaluse luua ka tulevikus meile head meelelahutust,” nentis Mandre.

Muusika, filmide, konsoolimängude ja teiste autoriõigusega kaitstud teoste ebaseaduslik levitamine Internetis on kuritegu, mis toob kaasa rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.