Kui enne turniiri kimbutas Kanepit külmetushaigus, siis eile tundis ta end hästi. „Tervis on parem, kuigi hingata on endiselt raske,” lausus Kanepi, kellel eile lõppes viiepäevane antibiootikumikuur.

Täna kaks mängu

Kolmandas ringis läheb Kanepi vastamisi Jekaterina Makarovaga (Venemaa), kes hoiab maailma edetabelis 33. kohta. Varem on nad omavahel kohtunud kahel korral, mõlema arvel on üks võit. Väga põhjalikke järeldusi sellest aga teha ei saa, sest viimati mängisid Kanepi ja Makarova kolm aastat tagasi.

„Ta on ebamugav vastane oma vasaku käe tõttu, kuid eks ma olen varemgi vasakukäelistega mänginud, pean olema kannatlik ja oma mängu näitama,” sõnas kolme aasta eest Pariisis veerandfinaali jõudnud Kanepi.

Ent juba täna tuleb Eesti esireket väljakule lausa kahel korral. Esmalt on kavas paarismängu teine ring, kus Kanepi ja Sofia Arvidsson kohtuvad Liezel Huberi ja Lisa Raymondiga, ning pärast seda segapaarismängu avaringi kohtumine, kus vastasteks on tiitlikaitsjad Katarina Srebotnik ja Nenad Zimonjic.

Eilseks suurimaks üllatuseks oli teisena asetatud Kim Clijsteri (Belgia) kaotus Arantxa Rusile (Holland) 6:3, 5:7, 1:6. Meeste esireket Rafael Nadal (Hispaania), kes avaringis pidas viiesetise mängu, vormistas võidu kaasmaalase Pablo Andujari vastu 7:5, 6:3, 7:6.