„Ma ei saa jätta kommenteerimata sellist inimõiguste ning kodanikuvabaduste rikkumist,” vahendas civil.ge Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Aleksander Lukaševitš.

„Tagakiusamise ohvriks langesid lisaks meeleavaldajatele ka ajakirjanikud, sealhulgas ka Venemaa ajakirjanikud,” leidis ta.

„Rahvusvaheline kogukond on korduvalt juhtinud tähelepanu Gruusia võimude liigse jõu kasutamisele rahumeelsete meeleavaldajate suhtes,” teatas Lukaševitš.

„Loodame, et viimastele arengutele Gruusias annavad objektiivse hinnangu nii rahvusvahelised inimõiguslaste ühendused kui ka need riigid, mis toetavad president Mihheil Saakašvili režiimi, kelle tegevus opositsiooni suhtes läheb vastuollu põhiliste demokraatlike kriteeriumidega. Seda tuleks tõsiselt uurida rahvusvahelisel tasemel,” jätkas ta.

Viimastel nädalatel kogunesid Gruusia pealinna Tbilisisse tuhanded meeleavaldajad, kes nõudsid president Saakašvili tagasi astumist. Suurim kokkupõrge protesteerijate ning korrakaitsjate vahel leidis aset ööl vastu eilset, mil põgenevate opositsonääride auto ette jäänud tsiviilisik ning politseinik hukkus. Haiglasse viidi vähemalt 37 inimest.

Tänaseks on olukord Tbilisis rahunenud, kuna meeleavalduste kulminatsioon oli plaanitud ilmselt eilseks, mil Gruusia tähistas iseseisvuspäeva.

President Saakašvili väitel on rahvarahutuste organiseerimise taga Venemaa. Seda peab üsna tõenäoliseks ka kogenud diplomaat ning kunagine Eesti suursaadik Gruusias Harry Lahtein.