Kesk-Aafrika väikeriigi üks populaarsemaid moeloojaid toob Eestisse oma kõrgmoekollektsiooni.

Moekunstnik on Eestis Arengukoostöö Ümarlaua kutsel ning võtab osa Maailmapäev 2011 sündmustest. Dady de Maximo Mwicira Mitali on ka autobiograafilise dokumentaalfilmi "By the Shortcut" autor. Ta perekond hukati 1994. aastal tutside vastu suunatud genotsiidis Rwandas ning ta võitles lapssõdurina Rwanda Kaitsejõududes (Rwanda Defence Force). Dady on olnud tegev mitmetes eluvaldkondades - ta on töötanud Deuche Welle raadios, esmaabitöötajana, Rwanda pressinõunikuna, moekunstnikuna, modellina, loonud modelliagentuuri “Dadmax Agence” ning tal on olemas ka elektriinseneri diplom.

Moeshow on tasuta ning toimub täna, 27. mail kell 17.30 Solarise keskuses. Etendus toimub Arengukoostöö Ümarlaua, Rwanda saatkonna ja õiglase kaubanduse kohviku koostöös. Täpsem info http://www.terveilm.net/?id=565&year=2011.

Enne moeetendust, kell 16 tuleb Artise ekraanile dokumentaalfilm CB Hackworthi "Tõusev Rwanda", mis räägib genotsiidijärgsest andestamise ja lepitusprotsessist.

Arengukoostöö Ümarlaud (AKÜ) on avalikes huvides tegutsev arengukoostöös ja maailmahariduses osalevate organisatsioonide katusorganisatsioon. Igal kevadel korraldab AKÜ Maailmapäeva, mille eesmärk on maailma mitmekesisus Eesti inimestele koju kätte tuua. Sel aastal annab Maailmapäev homme, 28 mail avalöögi Vanalinna Päevadele.