Peter Thieli fond teatas eelmisel nädalal, et toetab 24 alla 20-aastast tudengit, kes on oma firma asutamiseks nõus kaheks aastaks koolist välja kukkuma. Pakutava stipendiumi suuruseks oleks 100 000 dollarit. NPR kirjutab, et Thieli fondi vastuoluline pakkumine on mõeldud innovatsiooni kiirendama.

Osa stipendiumi saajatest lahkuvad esmaklassilistest hariduasutustest nagu Harvard ja Stanford. Pressiteates teatas fondi juht James O'Neill, et stipendiumi vastuvõtmisega esitavad tudengid väljakutse harjumuspärase ja tuttava autoriteedile.

Thieli arvates arenevad ideed start-up-keskkonnas palju kiiremini kui ülikoolis. Samuti seab projekt kahtluse alla kogu kõrghariduse idee, nimelt on USA kõrgharidus Thieli arvates oma mulli kapseldunud. „Mull on see, kui miski on ülehinnatud ja sellesse usutakse väga kõvasti. Haridus on ainus asi USA-s, millesse inimesed veel usuvad ja selle küsimuse alla seadmine on ohtlik. See on täielik tabu. See on justkui ütleks maailmale, et jõuluvana pole olemas,“ sõnas ta.