Praegune Balti Filmi- ja Meediakooli juht Katrin Saks meenutas, et aasta eest, mil ta oli kultuuripealinna nõukogu liige tegi ta ettepaneku juhatust suurendada.

„Siis pidasin silmas, et see oleks eelkõige kultuuriinimene, mitte poliitik. Kindlasti ei näinud ma tol hetkel antud positsioonile ette Evelyn Seppa,” täpsustas ta.

„Samas aeg on nüüd edasi läinud ning juhatuse ülesanded muutunud. Praegu otsiti eelkõige inimest, kes Kultuurikatlaga tegeleks, mitte, kes oleks sihtasutuse nii-öelda esindusnägu ja juht. Ma ei tunne Sepa sellealaseid võimeid ja mul ei ole otsest põhjust arvata, et neid üldse olemas ei ole,” rääkis Saks.

„Jälgides Keskerakonna personalipoliitikat, siis olen tähele pannud, et ei lähtuta mitte sellest, et parim inimene satuks parimale võimalikule kohale. Tihti on mingid muud motiivid inimeste määramiselt, milles on mul kahju,” lisas ta.

Antud juhul ei saa Saksa hinnangul rääkida inimeste valimisest Kultuuripealinna juhatusse, vaid määramisest, kuna sihtasutuse nõukogus on otsustav hääl Edgar Savisaare käes.

„Samas on loomulik, et erakond otsib oma võimekale liikmele sobivat kohta. Kas just see inimene ja see koht, siia paneks küll küsimärgi,” jätkas ta.