Eesti koondise peatreeneril Tarmo Rüütlil on enne olulist kohtumist peavalu aga küllaga, sest hakkama tuleb ju saada ilma koondise raudvara, keskväljadueti Konstantin Vassiljevi ja Aleksandr Dmitrjevita.

„Mis seal ikka, eks me mängime keskel Raku (Ragnar Klavan) ja Martin Vungiga,” sõnas koondise peatreener enne väljalendu. „Peaasi on füüsiliselt vastu pidada, mõlemad mehed on vormis ja tahtmist täis.”

Rüütli tunnistas, et realistlik on unistada viigipunktist, mis tähendaks Eestile väikest võitu, ent kindlasti ei minda karistusala ümber betoonseina laduma.

„Peame palli valdama, see annab meile võimaluse mängutempot reguleerida. Kogu vastase väljakupoolt me neile kindlasti ei anna,” lausus Rüütli. „Itaaliale on ju ennegi väravaid löödud, taha­me samuti lüüa. Pealegi muutuksid nad kindlasti närviliseks, kui näiteks tunni möödudes oleks neil endil värav löömata.”

Teniste ootusärevuses

Hea uudis on aga see, et keskkaitse probleemid lahenesid: vigastusega kimpus olnud Taavi Rähn on terve. „Kindlasti on seis parem kui esmaspäeval, sest trennis pole enam valus olnud,” sõnas nädala alguses mänguvalmiduse 90-protsendiliseks hinnanud Rähn, kelle kõrval võtab harjunud kaitseliini juhi positsiooni sisse Raio Piiroja. Hoopis raskem ülesanne ootab ees aga Ragnar Klavanit, kes viimati mängis koondise eest keskpoolkaitses 2007. aastal Viggo Jenseni juhendatud koondises.

„Kui oled ääre peal või keskkaitses, tead, et tagant või ühelt poolt kedagi ei tule, kuid keskpoolkaitses pead mõlemal pool mehi jälgima,” arutles Klavan. „Peab rohkem keskenduma ja vaatama, kes su selja taga parasjagu on.”

Klavan alustab keskpoolkaitses koos Küprosel profileiba teeniva Martin Vungiga, kuid Rüütli kinnitusel peab Itaalia mängujoonise tõttu ühe ründaja tõenäoliselt neile kahele appi liigutama. Kas selleks saab tööloom Jarmo Ahjupera või liikuvam ja dünaamilisem Zenjov, näeb juba platsilt. „Ega me 4-4-1-1 või isegi 4-5-1 joonisest pääse, üks ründaja peab väga palju tagasi töötama,” ütles Rüütli.

Klavani liigutamine keskpoolkaitsesse jätab omakorda küsitavaks vasaku ääre, mille positsioonid peavad ära jagama Tarmo Kink, Dmitri Kruglov ja Taijo Teniste.

Kink sõnas eile, et tema jääb realistiks ja seetõttu peab meeskond esmalt kaitsetööle  keskenduma, mis tähendab ilmselt Midd­lesbrough’ äärele mängu algust pingil.

Seega peaks kõigi eelduste kohaselt vasaku äärepooliku positsiooni sisse võtma Kruglov ja kaitsesse asuma vähekogenud Teniste. „Eks peatreener peab va­liku tegema, kuid ega peale Kruglovi teist varianti äärekaitsesse olegi,” sõnas Teniste ise. „Nii tu­geva vastasega pole ma karjääri jooksul veel mänginud, kui platsile saan, annan kindlasti endast kõik.”

Itaalia ja Eesti jooksevad Mo­denas väljakule reedel Eesti aja järgi kell 21.45.