Kontaveidi järgmisel vastasel, venelannal Irina Hromatšjoval on turniiril teine asetus, naiste maailma edetabelis on ta tõusnud 520. kohale. Enne French Openit mängis ta Milanos ning võitis nii üksik- kui ka paarismängu. Kaheksandikfinaalis ko­htus Hromatšjova just Kontaveidiga, kelle ta alistas 6:4, 6:1.

„Tookord jäi Anetil usust puudu,” arvas treener, kuid lootis ka, et edu suurturniiril ja rasketest seisudest edukas väljatulemine on tema hoolealuse enesekindlust vaid kasvatanud. „Kui esimese mängu eel oli Anett veidi rohkem närvis kui tavaliselt, siis praegu seda küll enam tunda ei ole,” sõnas Tamla.

Täpselt kümne aasta eest, su­vel 2001 võitis 16. sünnipäe­va tähistanud Kaia Kanepi juunioride French Openil esiko­ha, alistades finaalis Svetlana Kuz­netsova (Venemaa) 6:3, 1:6, 6:2.

Põhiturniiril on jõutud poolfinaalideni: meeste seas ei ole üllatusi juhtunud, neli kõrgema asetusega meest jõudsid ka nelja tugevama sekka. Seevastu naiste turniiril pole teravast tipust enam kedagi mängus, küll aga üritab tiitlit kaitsta itaallanna Francesca Schiavone.