Nimelt tegi rektor Alar Karis neljapäeval toimunud Tartu ülikooli nõukogu istungil nõukogule ettepaneku jätkata maali erialale tudengite vastuvõttu. Selleks peab filosoofiateaduskond augustis esitama nõukogule kaunite kunstide üldist tulevikuvisiooni ja täpset tegevuskava sisaldava projekti.

„Kaunid kunstid on ajalooliselt Tartu ülikooli osa ja ülikoolile vajalikud. Kui täna oleks nõukogu vastu võtnud otsuse, et maalikunst kaob ära, siis oleks sellel olnud palju laiemad tagajärjed kui vaid maaliõpetuse kadumine. Sellepärast peangi oluliseks, et filosoofiateaduskond esitaks nõukogule augustiks projekti, mis hõlmaks kõikide kaunite kunstide tulevikuvisiooni ja oleks laiemapõhjaline,” kinnitas Karis põhimõttelise otsuse vastuvõtmist.

Ka TÜ filosoofiateaduskonna dekaan professor Valter Lang oli nõukogu otsusega rahul. „See oli praegu parim lahendus. Taas kord võib tõdeda, et kuuldused maalikunsti surmast olid ennatlikud. Võtame kaunite kunstide arendusprojekti tõsiselt ning esitame nõukogule lubatud ajaks ettepanekud, kuidas edasi minna,” ütles Lang. Plaanis on jätkata tudengite vastuvõttu senises mahus.