Nii pole küll enne olnud ja eks see ebameeldiv on, kuid seda ikkagi kõigile võrdselt. Rohkem ongi lihtsalt istumine ja ootamine, pikematel pausidel saad natuke süüa, siis jälle öeldakse, et ilm on kuivemaks läinud ja poole tunni pärast saad väljakule, siis hakkab aga vihma sadama ja lihtsalt ootad. Alati pead mänguks valmis olema ja ega kogu selle aja jooksul puhata ei saa.

•• Kuidas see kõik mängija psüühikale mõjub?

Ootamine hakkab ikka väga kõvasti närvidele käima, sest tuled väljakule, ajad end soojaks, saad natuke mängida ja siis on jälle paus. See on väga ebameeldiv kogemus ja tekitab kõvasti stressi, kuid lõpuks jääb ikka tugevam peale. Mõnes mängus võib ju pauside tõttu võitja muutuda, kuid ma arvan, et sel korral tuli vastane pausidega paremini toime ja sai mängu kiiremini käima.

•• Mille taha võit sel korral jäi?

Lühidalt öeldes oligi vastane lihtsalt natuke parem. Kui viis setti mängime, siis see mõõdupuu, mille järgi võitja määratakse, on lõpuks imepisike. Kõik on kinni mõnes punktis ja lõpus oli ta natuke aktiivsem ja eksis vähem. Teises setis 4:2 ees olles ja 4:3 seisult vihmapausile minnes kätte võidetud edu kaotamine jääb natuke hinge kriipima, kuid võidule ma tegelikult nii lähedal polnud.

•• Millised on su järgmised plaanid?

Praegu on plaan minna Itaaliasse liivaväljakul toimuvale turniirile, kuid see on alles ülejärgmisel nä­dalal. Siin mängus kukkusin na­tuke halvasti käe peale ja eile (laupäeval – D. L.) oli käsi päris valus ja pean sellega arsti juurest läbi käima. Loodan, et midagi hullu pole ja saan turniiri eel natuke liiva peal mängu harjutada.