Eesti valitsev meister ja praegugi kodust liigat juhtiv FC Flora saab vastase 17 riigi meistrite hulgast, kelle seas on ka suurte jalgpallimaade tiitliomanikke. Peatreener Martin Reim kardab eelkõige Balkani maade parimaid, kelle hulgas on kõige hirmuäratavamad Belgradi Partizan ja Zagrebi Dinamo.

„Kõige sobivamaks vastaseks oleks ilmselt ikka kas Soome meister HJK Helsinki, Ekranas Leedust või kas või Gruusia või Iirimaa meeskonnad,” sõnas Reim.

Viimase viie aasta jooksul on Euroopas kõige paremat mängu näidanud Tallinna Levadia, kes pääses tänu liigas saavutatud teisele kohale otse teise eelringi. Nii võib Levadiale vastu sattuda väga eksootilisi ja eeldatavasti väga nõrku vastaseid San Marinost või Luksemburgist, aga klubi arendusjuhi ja pressiesindaja Indrek Petersoo sõnul eelistaks Levadia pigem lähinaabritele külla sõitmist.

„Meile võib näiteks vastane tulla Leedust, kus asetamata meeskondade seas on Marijampole Suduva ja Taurage Tauras, kellest viimane oleks ilmselt kõige soodsam vastane nii mänguliselt kui ka odava sõidu poo­lest,” lausus Petersoo. „Ent samas pole ju võimatu ka tunduvalt tugevam ja ebamugavam meeskond, kelle seas võib näiteks olla ka poolakate Wroclawi Slask, kuid me oleme juba näidanud, et Poola meeskondadega tuleb meie mäng päris hästi välja.”

Esimesest ringist alustavad Narva Trans ja Nõmme Kalju asetust ei saanud, kuid nende potentsiaalsed vastased võivad olla näiteks Inglismaa meistriliigas stabiilseid esitusi näitav ja eelmisel aastal Euroopa liigas finaali jõudnud Fulham, Sander Posti koduklubi Aalesunds FK Norrast, Konstantin Vassiljevi koduklubi FK Koper või näiteks pisiriigi Malta vutiklubi Birkirkara.