„Andres suutis viimasel alal kolm ringi väga ilusti joosta, kuid kolmesajal lõpumeetril ta lihtsalt ei liikunud,” rääkis võistkonna juht Rein Sokk. „Mis juhtus, ei osanud ta isegi öelda,” lisas ta.

Ühtegi väga õnnestunud Raja ala ei osanud Sokk välja tuua. „Ütleksin, et ta tegi elu ühe parema kümnevõistluse, sest ta ei kukkunud ühelgi alal ära, kui, siis veidi 1500 meetris. Kaks päeva võistles ta stabiilselt, tõsi, samas ei olnud ka ühetegi väga säravat tulemust,” analüüsis Sokk Andrei Nazarovi hoolealuse tööpäevi.

Miks viimane ala ikkagi välja ei tulnud, aeg 4.50,22 pole tõesti paremate päevade tulemus? Soku hinnangul võib nii mõndagi ajada Poola kehva ilma süüks. „Laupäeval sadas terve päeva, temperatuur oli maksimaalselt 12 kraadi, sellistes oludes on väga raske võistelda, ja juba avapäeva õhtuks olid sportlaste mahlad välja pigistatud,” lisas ta.

Ometi säilitas meeskond koha tippseltskonnas, Raja võitis elu ühe parema tulemusega. Eraldi kiitust väärivad ka neiud, kes kolmekesi, ilma igasuguse võimaluseta veidikegi koperdada, suutsid viienda kohaga olukorrast kenasti välja tulla.

Raja täitis augusti lõpus Daegus toimuva MM-i B-normi. „Usun, et MM-il suudab Andres korraliku punktisumma teha, sest tema lihastele sobib soe kliima märksa rohkem,” lisas Sokk.